Mål och milstolpar 2015

Önskat inlägg var det här!

2014 har varit ett nyttigt år för både mig personligen och för ekipaget jag är en del av - mig och Brownie. Jag har växt en hel del mentalt och lärt mig mycket av året, men också inom ridningen har det hänt otroligt mycket. I vintras vårterminen blev jag hyrryttare på B, och lärde känna henne första halvåret innan vi äntligen kom till en svårare grupp. Nivån höjdes snäppet och nu är det äntligen dags for oss att ta steget ännu längre i vår tredje termin tillsammans. Kommer senare (eventuellt) göra en kortare årsresumé - men nu, målen för 2015!
 
Mig själv
Jag har blivit en annan person än den jag var tidigare 2014, är mycket positivare i tänket och har helt enkelt växt en hel del mentalt. Skolan har gått allmänt bättre, även om det fortfarande är rätt tufft, och jag står för det jag gör och säger. Oavsett. Det har gett mig en del skit, men ändå.. Är det värt det, på något vis.
 
Mina egna mål 2015:
1. Förbättra mina betyg ett snäpp i de ämnen jag har svårt i
2. Komma in på gymnasiet jag vill
3. Knyta nya bekantskaper
4. Göra allt för att det ska bli ett bra år!
 
Brownie
Oj, vilken skillnad det blivit på min lilla ungponny det senaste året. Rätt chockerande, faktiskt, och där vi är idag trodde jag inte att vi skulle vara när jag kämpade med min oridna, omusklade ridskolehäst som varken kunde skänkelvikning eller knappt ens gå på volt där tidigt i våras. Brownie är långt ifrån färdig, men träning ger färdighet, är någonting hon har lärt mig. Idag är hon en helt annan häst, om än inte i personligheten, än det tufsiga skrället jag hittade ute i sommarhagen för 1,5 år sedan.. Amazing.
Jag är fortfarande glad att jag inte gett upp, även om det varit väldigt nära vissa dagar.
 
Inom dressyren har vi dessa mål 2015:
1. Rida minst 60% LC:1
2. Hitta stödet på bettet ett helt ridpass
3. Uppnå en bärigare form
4. Få bort ovanan att bita tag i bettet och låsa sig i halsen
 
Inom hoppningen har vi dessa mål 2015:
1. Hoppa enstaka hinder på 1m
2. Ta enkla byten utan bom
3. Ta i stort sett varje byte med bom
4. Nå stadighet på 80 banor
5. Gå 70cmrunda (felfritt) på tävling
 
Sedan har jag massor av små milstolpar, till exempel att stärka muskulatur i rygg och mage så hon orkar hålla formen vilket inte är dagsläget. Och att ta skänkel bättre, såklart..
 
 Här var hon i början av 2014.
 
Här var hon ett tag tidigt i höstas.